DAZZLE S UPGRADE PACK

If you haven't already done so, upgrade your game by downloading Dazzle's all-in-one upgrade pack. It comes with everything you need for today's servers. Does your blue bar freeze when joining servers? Do you lag in games? Do you get an annoying siren in Phobik's Servers? This is what you need. CLICK HERE TO DOWNLOAD.

MAKING SERVER SHOW ON ROUTERS (tutorial)

Admin Scripts, Radars, All Think Tanks Extras found here.

Moderator: Moderator

Postby Speedo on Sun Jun 24, 2007 9:30 pm

sorry for the bump, but can someone please answer maus' quesition?

maus wrote:could you find out and or give instructions for macintosh computers?
Gimmie the scrum!
User avatar
Speedo
Veteran Light
Veteran Light
 
Posts: 916
Joined: Sat Jan 20, 2007 11:24 pm
Location: In the pool
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby KillinBrainCells on Mon Jun 25, 2007 12:38 am

First check to see if you have the Mac OS X firewall active.
1. Open System Preferences.
2. Choose Sharing.
Image

3. Click the Firewall tab.
Image
4. If it says "Firewall Off", skip to the router settings. I leave my Mac OS X firewall off because by default the router is a firewall.
5. If the firewall is on, Click New.
6. From the Port Name pop-up menu, choose Other.
7. In the UDP Port Number(s) field, type in: 28000-28050
8. In the Description field type in: ThinkTanks
9. Click OK.

ROUTER SETTINGS
If you want to see your router's address, open "Network" from the System Preferences panel. It will be 192.168.0.1 or 192.168.1.1.
Image
1. Open your browser
2. Type 192.168.0.1 or 192.168.1.1 into the address bar. It will take you to your router.

3. When it asks for your name and password, type in ADMIN for name and leave password blank.

4. Once inside you'll need to open up Port 28000. (Better yet, open up 28000-28050). There's too many different routers out there to go any further, so here's a good site with instructions for specific routers. Just find your model.
http://www.portforward.com/efficient/26 ... arding.htm

Try the Port Triggering link.
http://www.portforward.com/english/rout ... rindex.htm
Image
User avatar
KillinBrainCells
Moderator
Moderator
 
Posts: 242
Joined: Fri Dec 29, 2006 4:05 pm
Location: Wisconsin
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby Speedo on Mon Jun 25, 2007 1:08 am

ok, kbc.

I've got to Router step #2. apparently, i have a password. I don't know what it is. :cry: Can you somehow help me on this? You're pretty good getting me so far, so :rockon: .
Gimmie the scrum!
User avatar
Speedo
Veteran Light
Veteran Light
 
Posts: 916
Joined: Sat Jan 20, 2007 11:24 pm
Location: In the pool
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby KillinBrainCells on Mon Jun 25, 2007 9:30 am

Try finding your default passsword here:
http://www.routerpasswords.com/
Image
User avatar
KillinBrainCells
Moderator
Moderator
 
Posts: 242
Joined: Fri Dec 29, 2006 4:05 pm
Location: Wisconsin
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby Speedo on Tue Jun 26, 2007 3:27 am

thanks, but what do you mean by "opening up a port?"

i'm totally confused. :| 8)
Gimmie the scrum!
User avatar
Speedo
Veteran Light
Veteran Light
 
Posts: 916
Joined: Sat Jan 20, 2007 11:24 pm
Location: In the pool
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby ultimatedood on Tue Jun 26, 2007 5:29 pm

I have an ActionTech router, used to have Linksys... This guide is for Gateway. I have to ask my dad if I'm allowed.
ThinkTanks 2 -- Concept Idea / Community Project
Proud ThinkTanks player since Thursday, July 6, 2006, 1:42 pm.
User avatar
ultimatedood
New Brainjar
New Brainjar
 
Posts: 88
Joined: Sun Jun 03, 2007 1:23 am
Location: Southern California
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

ultamite:

Postby Speedo on Wed Jun 27, 2007 2:10 am

:? :|

huh? is that meaningful info?
Gimmie the scrum!
User avatar
Speedo
Veteran Light
Veteran Light
 
Posts: 916
Joined: Sat Jan 20, 2007 11:24 pm
Location: In the pool
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby KillinBrainCells on Wed Jun 27, 2007 9:11 am

Speedo, what brand /model router do you have? It's helpful for finding where the settings you need are located. We could do a walkthru with that info.

Ultimatedood, what's your model#? Probably doesn't matter. ActionTec routers all seem to have the same interface. Here's where the settings would be:

Use this link to get into the Port Forwarding section of your router.
http://www.portforward.com/english/rout ... balWeb.htm

Once you're there, here's the settings you'll need.
Image

Here's a few old links I have that might be helpful. (or more confusing.)

What is a port?
http://www.portforward.com/networking/whatisport.htm

What is Port Forwarding?
http://www.portforward.com/help/portforwarding.htm

Michael's router tutorial
http://www.freewebs.com/portforwarding
Image
User avatar
KillinBrainCells
Moderator
Moderator
 
Posts: 242
Joined: Fri Dec 29, 2006 4:05 pm
Location: Wisconsin
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby Speedo on Fri Jun 29, 2007 3:32 am

double post. sorry. can't delete
Last edited by Speedo on Sat Jun 30, 2007 11:49 pm, edited 1 time in total.
Gimmie the scrum!
User avatar
Speedo
Veteran Light
Veteran Light
 
Posts: 916
Joined: Sat Jan 20, 2007 11:24 pm
Location: In the pool
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby Speedo on Fri Jun 29, 2007 3:33 am

I have a linksys router. I'll check out some of the links later. tankertoothy:
Gimmie the scrum!
User avatar
Speedo
Veteran Light
Veteran Light
 
Posts: 916
Joined: Sat Jan 20, 2007 11:24 pm
Location: In the pool
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

PreviousNext

  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to ***DOWNLOADS*** & support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest